Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Zavaros (vagy már mocsárzöld) a medence vize?

Zavaros (vagy már mocsárzöld) a medence vize?

...avagy az opálos szín már nem frankó...

Ha a medencét pár napra magára hagyjuk, mert éppen olyan az időjárás, vagy elmentünk egy pár napra a barátokkal kikapcsolódni gyakran előfordul, hogy a medence vize nem lesz kristálytiszta. Gyakran csak apró foltokban látunk homályosan, esetleg lámpafénynél zavaró részecskéket veszünk észre. De az is előfordulhat, hogy a mélyzöld különböző árnyalatai sokkolnak minket a pihenés után.

Van megoldás nem kell azonnal cserélni a vizet!

Valószínűleg az történt, hogy az algák elszaporodtak a vízben, így azonnal meg kell kezdeni az u.n. sokkolást.

Első lépésként teszteljük le a vizet. Ez megmutatja nekünk, hogy a víznek milyen a kémhatása (Ph érték) és a fertőtlenítő (klór) mértéke. Ezt a két értéket kell mindenek előtt a normálisra állítani. Ez Ph értékben 7,2-7,4 értéket jelent. A víz semlegessége általában felfelé szökik, így Ph mínusz granutlátum használata javasolt. Ebből 10 m3-enként 100 gramm vegyszerre lesz szüksége ahhoz, hogy 0,1 értéket csökkenjen a Ph érték. Ez azt jelenti, hogy amennyiben van egy 20 m3-es medencénk és a medence ph értéke 7,8 környékén van, akkor 20m3/10m3 x (7,8ph-7,4ph) = 800 gramm. Ez azt jelenti, hogy 800 gramm (1 tégely 1,5 kg) ph mínusz granulátumot oldjunk fel teljesen egy 10 literes vödörben és utána vagy öntsük be a medencébe (a medencét körbejárva) vagy öntsük bele a szkimmerbe miközben működik a motor)

Ha ez megvan akkor jelentősen meg kell emelnünk a klór szintet. Ez kb 0,6-0,9 mg-os értéket jelent. Ne aggodjunk ez az emelt klórszint egy pár nap alatt elpárolog a medencéből.

A klórszint emelése hasonló a Ph érték beállításához. Itt is medencemérettől függően 300-500 gramm klór garnulátumot kell TELJESEN feloldanunk egy vödörben és beleönteni a medence vizébe, vagy beletölteni a szkimmerbe működő motor mellett.

Érdemes még emelet mennyiségű algaölőt és pelyhesítőt is tenni a medencébe, így hatékonyabb a folyamat.

Ezek után körülbelül 30-60 percet járassuk a medence vízforgatóját, hogy a beadagolt vegyszerek teljesen elkeveredjenek. (Érdemes a Tesztet még egyszer elvégezni, hogy a beállítás során elértük-e kívánt mértékeket.)

MOST JÖN A NEHEZE!!!

Menjünk oda a vízforgató motorjához és húzzuk ki a motort az áramból!!! (körülbelül 1-2 napig ne forgassuk a medence vizét)

Egy idő után a megdöglött algák lesülyednek a medence aljára, amit ki lehet már porszívózni. Érdemes ilyenkor a homokszűrő tetejét 'Waste'-re állítani, így a kiszívott algákkal nem terheljük a homokot.

FIGYELJÜNK ARRA, HOGY FOLYAMATOSAN TÖLTSÜK VISSZA A VIZET, MERT A PORSZÍVÓZÁS FOLYAMÁN  ILYENKOR CSÖKKEN A VÍZSZINT!!!

A folyamat végére újra kristálytiszta víz lesz a medencében és ha szerencsénk van akkor a víz hőfoka nem 15 fokos lesz, mintha cseréltük volna a vizet, hanem a megszokott 22-28 fokos vizet élvezhetjük újra.

A folyamatot a téliesítés előtt is érdemes megtenni, hogy télre a medence vize tisztán kerüljön elrakásra.

Ha kérdésed van keress bizalommal!

Csobbanásra fel!

Dózsa Pál

+36 20 940 5956

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

PP medencékkel kapcsolatos kérdések:
+36 70 669 7597

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu