Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Szűrőüveg - Mindenben nyerő

Szűrőüveg - Mindenben nyerő

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mit is jelent a szűrőközeg érdemes először időt szánni arra, hogy megértsük, hogyan is működik a medence víz szűrés folyamata.

A homoszűrős vízforgtók olyan elven működnek, mint a homokos tengerpart ami megtisztítja és kristálytisztává varázsolja a tenegerk vizét a part mellett. 

A hullámzás kiveti a partra a kissé koszolódott vizet, ami a finom tengerparti homokban a mélyre merül és az itt lévő homokszemek a szennyeződéseknekj egyre inkább akadályt jelentve tisztítják a mélyre szivárgó vizet, mely a part alatt visszakerül a tenger vizébe.

A úszómedenencék esetén is nagyjából ez történik, a medence keringő kissé szennyezett vizét a szkimmeren (fölöző) és a padlóürítőn keresztűl működése közben szívja a szivattyú, mely nagy erővel rányomja a medence vizét a Homokszűrő tartályban lévő közegen, mely nyomás alatt a víz megtisztul, és a tartály alján lévő "gyertyákon" (vékony lamellák) keresztül az immár tisztított víz visszakerül a medencébe.

A leírt folyamat sajátja, hogy a folyamatos nyomás során a szűrőközeg folymatosan tömörödik, és ezzel egyre inkább romlik a szűrés minősége. A tömörödött homok betonkeménységű lesz. Ilyenkor mikrocsatornák alakúlnak ki a homokban és a szűretlen víz szinte akadálytalanul áramilk a gyertyák felé. Ebben az esetben a befúvóknál is csökkent nyomást javaslunk. 

Ilyen esetben kell visszamosni a homokszűrőt, melyről egy külön cíkkben fogunk foglalkozni. 

De hogy visszatérjünk a szűrőüveg jelentősségéhez... 

Az alábbi pontok alapján mi úgy számolunk, hogy kb. 1 szezon alatt megtérül a szűrőüveg magasabb ára a szűrőhomokéhoz képest. 

Nézzük az előnyöket

  1. 1. A szűrőüveg élettartama elvileg korlátlan. A gyártói ajánlások szerint ajánlott 10 évente cserélni a szűrőhomok 5 éves ajánlásával szemben
  2. 2. A szűrőüvegből kb a homok 75-80%-a szükséges. Ez azt jelenti, hogy amennyiben 100kg szűrőhomok javasolt a vízforgató működéséhez, akkor üvegből elegendő 75-80 kg
  3. 3. A szűrőüveg osztályozása sokkal kiegyensúlyozottabb, így nem tud úgy tömörödni, minta  homok, ennek következtében nem terheli úgy a vízforgató szivattyút mintha szűrőhomok lenne a tartályban
  4. 4. Az előző pontban említett lazább szerkezet miatt nem szükséges olyan hosszú visszamosás mint a homok esetén, így kevesebb a visszamosási vízveszteség
  5. 5. Az üveg elektrosztatikus töltöttsége miatt kevésbé tapadnak meg rajta a szennyeződések
  6. 6. Megszűnik a biofilm képződés a szűrőközegen, így pelyhesítő használatára nincs szükség
  7. 7. A szűrési hatékonyság miatt kevesebb vegyszer használata szükséges

Mindezek miatt egyértelmű, hogy amennyiben lehetésges, mi mindenképpen szűrőüveget használunk mikor egy új beruházás keretében a  medence vízforgató szűrőtartályát feltöltjük szűrőközeggel.

Amennyiben további kérdése lenne, kérem keressen minket bizalommal!

Medencére fel!

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

PP medencékkel kapcsolatos kérdések:
+36 70 669 7597

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu