Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Minden amit a fémpalástos medencékről tudni szeretnél

fémaplástos medencék - medencediszkont.hu

Kialakulásuk

A fémpalástos medencék a luxus medencék belépő kategóriái. Olcsóbbak mint az épített fóliás beton medencék, mert ezeknél az oldalsó támasztás nagy részét egy merev acél palást adja. Erre az acél palástra feszül a fólia, mely a medence vízzárását biztosítja.
Ezek a medencék úgy lettek műszakilag megalkotva, hogy földbe süllyeszthetőek legyenek, hiszen az elsődleges cél az volt, hogy a beton medencék oldalsó támasztékát kiváltsák valamivel, ami olcsóbb megoldást nyújt. A vásárlói igények azonban megkövetelték, hogy a mérnökök megalkossák a föld felett elhelyezhető, vagy a részben süllyesztett medencéket is. Ennek megfelelően a termék kínálatunkban található Splasher, Familia és Familia de Luxe medencék föld felett, vagy részben süllyesztve is felállíthatóak.

Fémpalástos medencék árának befolyásoló tényezői:

Érdemes az ár összehasonlításnál a medencéket csak önmagukban kezelni. Ezek a medencék általában a következő elemekből állnak, egyébként ezek minősége jelenti az árkülönbséget, mely az egyes készletek ellenértékénél tapasztalhatóak

Acél palást - általában galvanizált porszort hengerelt acél lemez. A termék festése jelenti az ellenállást az időjárás viszontagságai ellen. Általában kívülről fehér színűek, de nálunk is megtalálhatóak az anyagában famintás, kőmintás vagy grafit nyomatú palástok. A vastagságuk 0,2mm-től indul és a komolyabb minőségű 1,5 m mély medencék acél palástja gyakran eléri a 0,8mm-es vastagságot.
Oldal merevítések - Mind a kör, mind az ovális medencék egyes típusainál megtalálhatóak.
Kör medencék:
A fémpalástos kör medencék önhordóak, ami azt jelenti, oldalainak megtámasztása nem szükséges. Azonban föld feletti felállításnál a Familia de Luxe kör medencéket ajánljuk, hiszen ezeknél a medencéknél a palást oldalsó mozgását trapéz alakú alumínium lemezek csökkentik így biztosítva merevséget a medencének. Süllyesztet medence esetén elegendő az olcsóbb Familia típus választása, hiszen ezeket a medencéket kívülről merevíti a visszatöltött föld/sovány beton.
Ovális medencék
Az ovális medencéket a hosszú oldalon meg kell támasztani, hiszen enne hiányában a hosszú oldalon a víz nyomása kinyomná a palástot oldal irányba, így tönkretenné a medencét.
Az oldal támaszték 3 típusú lehet
vagy betonozott zsalukővel kell megtámasztani az oldalakat,
vagy a szett tartalmaz megfelelő számú merevséget biztosító oldal lábat, mely oldal pillérként funkcionál (ezeket a medencéket föld felett is fel lehet állítani) - meg kell azonban jegyezni, hogy ezek a medencék nem teljesen ovális inkább nagyon enyhe 8-as alakúak. a medence középső része 3-10 cm-rel szűkebb mint a medence rövid oldal körívénél mért szélesség. (Ezt a 8-as formát azonban a vastagabb 15 cm felső perem takarja, így felülről a medence szinte kiadja az ovális formát)
A legújabb generációs medencéknél az oldal lábak megspórolhatóak, egy alsó fémszallag összekötő segítségével, de ennek a technológiának a ritkasága jelentősen emeli a termék árát.
Bélelő fólia
A medence egyik legfontosabb alkatrésze, hiszen a fólia meghatározza a medence élettartamát. Természetesen a fólia később viszonylag könnyen cserélhető, így optikailag egy teljesen felújított medencét kapunk a fólia csere után.
Az elérhető fólia vastagságok a következőek
0,2 mm - várható élettartam - 2- 4 év (Splasher medencék)
0,3 mm - várható élettartam - 3 - 5 év (Familia és Familia de luxe medencék)
0,4 mm - várható élettartam - 4 - 6 év (Familia, Familia de Luxe, Grande medencék)
0,6 mm - várható élettartam - 6 - 10 év (Playa medencék)
0,8 mm - várható élettaram - 8 - 12 év (Playa medencék)
1 mm - várható élettartam - 10 - 15 év Playa medencék)
1,5 mm-es fóliát épített medencénél használjuk, csak helyszíni hegesztéssel lehet kérni, de ez nagyjából megegyezik a medence alapárával.
A Playa medencéknél lehetőség van kéktől eltérő színű fóliák kérésére is, de ez mindenképpen felárat jelent.
Természetesen minél vastagabb a fólia annál drágább a medence szett értéke. A Fóliáknál fontos a fólia gyártásának a frissessége. Kérje segítségünket, ha egyedi gyártású fóliát szeretne a gyártótól, hiszen rendelésre erre is van lehetőség elfogadható áron
Vezető sínek:
A vezető sínek tartják a és adják ki a medence végső alakját illetve a medence tetején ezek segítenek a fólia lefogatásában, valamint támaszkodó peremet biztosítanak. Súly tartására, kiülésre, ugráláshoz talajként nem alkalmasak.
A vezető sínek Splasher, Familia és Playa típusoknál műanyagból készülnek, melyekről a Splasher típust kivéve elmondható, hogy a medence élettartama alatt cserére nem szorulnak. A Splasher medence vezetősín könnyen beszerezhető webshopunkban.
A Familia de Luxe medence vezetős sínjei szintén műanyagból készülnek, de a medence felső peremére egy alumínium elem kerül, mely dekorációs célok mellett a medence lefogatását is szolgálja.

A fémpalástos medencéknek alsó lemeze nincsen. A medence alá vasalt aljzatbetont ajánlunk (amennyiben ezt nem vagy nehezen lehet kivitelezni, úgy kérje tanácsadónk segítségét), melyre 1-2 réteg vastag (min. 300gr/nm) geotextiliát ajánlunk. Alsó hőszigetelésre nincsen szükség. (Nem is nagyon ajánljuk, mert egyrészről a hőveszteség főként párolgással történik (majd 90%-ban), másrészről bármennyire is lépésálló hőszigetelés kerül a medence fóliája alá, biztosan megnyomódnak az elemek, melyek nem egyenletes terhelést jelentenek a fólia számára, így csökkentik a fólia élettartamát.

A termék összeszerelését követően a süllyesztett vagy részben süllyesztett medencék oldalfala és a munkagödör közötti részt cementes földdel vagy ami még biztosabb megoldást nyújt hígbetonnal kell visszatölteni.
Bármilyen visszatöltés mellet is dönt a beruházó a medence leeresztése csak rövid időre ajánlott száraz időjárás mellett a tartós víz nélküli tartás, pedig jelentős kárt okozhat a medence bedőlése okán.

Alap esetben a Splasher medencék kivételével minden fémpalástos medencéhez 1 db szkimmer és 1 db befúvó  beszerelésére van kialakítva. Külön kérésre több befúvó is kérhető) . Egyes Splasher modellek is kaphatóak szkimmer és befúvó előkészítéssel, de erről érdeklődjön külön munkatársainknál. Az alap kiépítés esetén a medence befúvó a szkimmer 30-40 cm-es távolságában található.

A medencében világítás és ellenáramoltató kialakítására van lehetőség.
Ezek a medencék alternatív vízkezelés módszerekre felkészültek, tehát alkalmasak sós vizű medencére, UV medence víz kezelésre, automata vegyszeradagolásra is.
A medencék különböző típusú fűtéssel felszerelhetőek, legyen szó szolárfűtés rendszerről, elektromos, hőcserélős vagy hőszivattyús rendszerekről a fémpalástos medencék alkalmasak, hogy bármely technológiával kellemes melegvizet varázsoljon medencéjébe.

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

PP medencékkel kapcsolatos kérdések:
+36 70 669 7597

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu