Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Hogyan és milyen medencét válasszak, Segítsetek!

medence

Előszőr megszületik az elhatározás. 

Idén nyáron medencénk lesz a kertben. A gyerekek már nagyok, elegem van a strandon a tömegből, sőt ha a családfő hazajön a munkából, akkor Ő is ki tudja élvezni a saját medence varázsát.

Itt jön a legfontosabb kérdés milyen medencét válasszunk? Ekkor a család napokig, hetekig bújja az internetet, hogy információt szerezzen a piacon található medencékről, majd megvitatja és dönt a medence típusát illetően. 

Szeretnénk számotokra megkönnyíteni a választás-kutatás folyamatát azzal, hogy a fellelhető medence típusokat egy csokorba szedve az előnyöket-hátrányokat bemutatjuk ebben a cikkben. 

Kezdjük!

Mindenek előtt egy pár kérdést tisztáznunk kell magunkban. 

I) Mekkora forrás áll a rendelkezésemre erre a beruházásra?

II) Földfelszínre állítva, vagy süllyesztve szeretném a medencét (akár részben süllyesztve?

III) Mekkora hely áll rendelkezésre a medence építéséhez? (gondolj a föld alatt futó kerítésalapokra, csövekre, locsoló rendszerre, és természetesen a medence gépészeti akna kialakítására is. 

Medence típusok:

1) Gyors felállítású medencék

Ezek a hipermarketekben és webshopokban kapható felfújható peremű, vagy fémvázas medencék, melyek jellemzően 5-45 perc alatt szerkezetkészek és kezdődhet a víz feltöltése. Nagyon gyorsan felállíthatóak. Jellemzően két nagy gyártó van ezen a piacon az INTEX és a Best-way. Az iparág eredeti úttörője az INTEX kínai fóliagyártó volt, így nekik egy hajszállal jobb minőségűnek mondható a termékpalettájuk. Mindkét gyártó  nagyon erős anyagból általában szöveterősítéssel készíti a fóliákat, ami azt jelenti, hogy két fóliaréteg közé szőtt anyagot ragasztanak, így a szakítószilárdság jelentősen megnövekszik. A fólia testek hegesztése is a kínai gyárakban történik nagy nyomáson. (meghibásodás előfordulhat, de ennek az aránya igen alacsony.) 

A felállítási elv tekintetében, ezek a medencék földfelszínre állíthatóak süllyesztésük tilos. A vizet vagy a felfújt perem által okozott szűk gallér (pl. az intex Easy-pool esetében) vagy az összeállított fémvázra erősített fólia tartja.

A két cég sokat fejlesztett a vízforgatók terén, így elmondhatjuk, hogy mára megbízható jó minőségű és bizonyos értelemben nagyon innovatív fertőtlenítési módszert dolgoztak ki a gyártók (pl. intex ózon generátor), mely megoldásokat mi is csak ajánlani tudunk. 

Előnyök: Gyors felállítás, kedvező ár, folyamatos alkatrész biztosítás

Hátrányok: Földfeletti felállítás, "mozgó" oldalfalak, nem stabil perem (a felfújható termékcsalád esetén)

Ezeket a termékeinket itt ls itt találja

2) Fémpalástos medencék

A fémpalástos medencék nagy előnye, hogy a medence oldalként szolgáló galvanizált porszórt fémlemez merevséget ad a  medence testnek. Miután a lemez homogén törésmentes egységet alkot, ezért ezek a medencék meghatározott formavilágot képviselnek. Léteznek kerek, ovális illetve enyhe nyolcas alakúak. Gyakori kérdés, hogy van-e alja a medencéknek. Nos klasszikus értelemben nincsen alsó lemez a medence alatt. A fólia ad vízzáró réteget mintegy belső bélés a föld (beton) és a fémpalást által meghatározott ovális testben vagy hengerben. A medence alá érdemes 6-10 cm vasalt beton alapzatot készíteni. Erre azért van szükség, (1) hogy a földből kinövő erősebb gyomoktól, gyökerektől megvédjük a fóliát, (2) a medence vizéből adódó terhet elviselje a medence alja. Érdemes a kész betont önterülő padló kiegyenlítővel kiönteni, ami esztétikailag jelentősen javítani fog a kész medence látványán. A padló kiegyenlítő sima felületet képez, így később a beton egyenlőtlenségei nem fognak látszódni a medence alján. 

A fémpalástos medencék süllyeszthetőek és földfelszínre is állíthatóak. A kerek medencéknek oldaltámasztás, (oldalfal betonozás) nem szükséges, amennyiben a medence köré nem nehéz térkő lesz telepítve. Az ovális medencék esetén a párhuzamos falak külső támasztását kell megoldani. Erre különféle megoldások léteznek. A Familia és a Grande típusoknál oldalsó pillérek adnak támaszt (az aljzatbeton nagyobb helyet foglal), így ezekkel a medence megtervezésekor számolni kell. A Playa típusnál a párhuzamos falakat zsalukővel kell megtámasztani. (A medence íves részére betonozás nem szükséges)

Előnyök: UV stabil fólia, Kiváló ár-érték arány, könnyű javíthatóság, 6-10 év után könnyen és olcsón felújítható, puha falérzet.

Hátrányok: A fólia érzékeny a fizikai behatásokra. (vágás, hasítás, állatkarmolás)

Ezen medencéinket itt találja

Összeszerelés a kőműves munka elvégzése után: kb 4-8 óra

3) Polipropilén medencék

Az ilyen típusú medencék nagy előnye, hogy korlátozottan de nagyjából bármilyen forma, mélység, és néhány szín elkészíthető ebből az anyagból. Magyarországon sokan  készítenek gyengébb minőségű magyar, kínai pp lemezből medencét. Nálunk kizárólag Német műanag lemezből készül a medence melyre nemcsak hogy 10 év vízzáróságot biztosítunk, de a gyártó 10 év színtartósági garanciát is nyújt. A medenc anyagára műbizonylatot tudunk adni. Ezért tehát a piacon megtalálható medencéket nem lehet ár-ár alapján összehasolnltani. Ez körülbelül olyan lenne, mintha az az igényt támasztatnánk, hogy autót szeretnénk. Mindkettő elvisz minket A-ból B pontba, de nem mindegy, hogy egy Suzukival utazunk vagy egy BMW-vel (elnézést a Suzuki használóktól.) igazi UV stabil testet ezért a silány minőségű medencéknél nagyon hamar elveszíti a test az eredeti színét, formáját. Ezeket a medencéket részekből, un. formát nem tartó lemezekből hegesztik. Amennyiben a hegesztésekben hiba mutatkozik, úgy a víz szivárogni kezd, melyet szinte lehetetlen észrevenni a vízfogyásból. A polipropilén medencék elhasználodásuk után kifóliázhatóak, így megújíthatóak.

Előnyök: változatos forma, masszív stabil forma, fizikai behatásoknak ellenáll ezért kimondottan javasolt vendégfogadó, panziók részére. Viszonylag olcsó és gyorsan kivitelezhetőek.

Hátrányok: kemény testérzés, kopogós műanyag, észrevehetetlen sérülés, gyakori UV stabilitási problémák, árajánlatok nehéz összehasonlítása, hiszen tudni kell, hogy valójában milyen minőségű anyagból készül a test.

Összeszerelés a kőműves munka után kb: 1 nap

4) Épített medencék

Az épített medencék az igazi luxus érzését adják. A megvalósításnak csak az Ön képzelete és pénztárcája szabhat a határokat. Bármilyen formavilág kialakítható és az Ön döntése szerint a medence fal borítása lehet fóliás vagy akár csempézett is. Az elmúlt években megjelentek a hungarocell építőkövek, melyek segítségével könnyebben építhető fel a medence és a test hőszigetelése azonnal biztosított. Ezek a medencék mindennel felszerelhetőek érdemes ezekbe lépcsőt és/vagy ülőpadot építeni, mely a medencébe lépést jelentősen megkönnyíti főleg azokban az esetekben ha gyerek vagy idős személy is használná a medencét. Ezekből az elemekből akár több medence szakasz is kialakítható, így építhető a medence mellé egy gyerek pancsoló, mely számos esetben megkönnyíti a család dolgát, hisz a gyerekek biztonságban játszhatnak a vízben távol a mély akár úszásra alkalmas medencétől. A fóliás medence esetén a fóla élettartama 15-20 év is lehet. 

Kivitelezési idő: Körülbelül 2 hét.

Előnyök: Változatos forma és színvilág, rengeteg "extra" beépíthető

Hátrányok: Magas ár

Az épített medencéinket itt találja

5) Kerámia medencék

Jó pár éve megjelentek a kerámia-üvegszál ötvözetek, melyek viszont a medencézés csúcsát jelentik. Általában ezek előre beépített vízforgatóval, ellenáramoltatóval, led izzóval jakuzzi funkcióval rendelkeznek, hogy a vevők kényelmét maximálisan kiszolgálják. (Hasonló termékünket itt találja)

Bármelyik típust is választja nálunk szakértő segítségre talál. Biztosak vagyunk abban, hogy a medence kivitelezés komoly átgondolást igényel és ezzel együtt még számos kérdés merül fel Önökben. Ezen kérdések megválaszolására minden esetben nyitottak vagyunk és őszintén, nyíltan elmondjuk tapasztalatainkat, hogy az Ön medencéje ne rémálom, hanem a nyugalom szigete legyen egész nyáron, az Ön és családja, gyermekei legnagyobb megelégedettségére.

Üdvözlettel

Dózsa Pál

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

PP medencékkel kapcsolatos kérdések:
+36 70 669 7597

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu