Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.
Kérjük Jelentkezzen be, vagy Regisztráljon!

Első medence tulajdonos vagyok. Segítsetek!!!

Medencéhez szükséges dolgok - medencediszkont.hu

Nyáron hetente több alkalommal is kapunk levelet azzal kapcsolatban, hogy újonnan vásárolt medence az első medence a családban. Tapasztalatlanok és nem nagyon tudják, hogy hogyan kell kezelni, vagy egyáltalán mit kell vásárolni az első alkalommal, hogy a medence kényelmesen használható legyen.

Kezdjük az alapokkal...

Vízforgatás 

A medence lényegében egy vízszigetelt víztároló. Ahhoz, hogy a medence vize hosszútávon egészséges és friss maradjon elengedhetetlenül szükséges a medence vizének forgatása.
Ezt a vízforgatást általában összekötjük valamiféle szűréssel, aminek a célja, hogy a medence szennyeződéssel, baktériumokkal, telített vizét valamilyen szűrőközegen átvezetve megtisztítsuk a fürdővizet és a friss vizet vezessük vissza a medencébe. A víz forgatás szívóhatásának helye alapján e szűrők általában a lebegő, vagy a felszínen úszó szennyeződések megszűrésében játszanak szerepet.
A szűrő közeg lehet papír, mely a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás vagy homok esetleg szűrőüveg, mely a legkorszerűbb szűrési megoldásokat hivatottak szolgálni. (A papírszűrős vízforgatókat itt találja)

nem papír szűrőközeg esetén a szűrőtartály általában elkülönül a vízforgató szivattyútól. A legújabb kutatások szerint az üveg az a szűrőközeg, mely mind élettartamban mind szűrési hatékonyságban a legkedvezőbb megoldást nyújtják, így mi már kizárólag szűrőüveggel töltött szűrőtartályt javaslunk. Általánosságban elmondható, hogy minden korábban homokszűrő tartályként használt szűrőtartály feltölthető üveggel is.  

A vízforgató kapacitás tekintetében általában úgy választunk szivattyút, hogy a szivattyú névleges teljesítményét megszorozva 4-5-tel megkapjuk a medence térfogatát. Bár a legújabb irányzat a szűrésben inkább a frekvenciaváltóval ellátott szivattyúkat preferálja, melyek fogyasztása és hangja rendkívül alacsony, ennek megfelelően 0-24-ben használhatóak a szivattyúk és folyamatos alacsony mértékű vízforgatási hatékonysággal üzemel.
A tapasztalatom az, hogy az előre szettként eladott medencék általában mindig éppen elegendő vízforgatási kapacitással rendelkeznek, így amennyiben van rá lehetőség érdemes homok (vagy üveg) szűrős vízforgatóra váltani, vagy nagyobb papírszűrővel kérni a medence szettet, melyre kollégáink természetesen rendelkezésükre állnak.
Homokszűrős vízforgatók esetén a szűrőhatékonyság visszanyerése érdekében érdemes 1-2 hetente a szűrőrendszer visszamosását elvégzeni. Ekkor a fejszelep segítségével a korábban összegyűjtött szennyeződéseket kimoshatjuk a homok vagy üveg szűrőtöltetből. (ilyen esetben a homokszűrő egyik csatlakozásából kifolyik a koszos víz, melynek elvezetéséhez többlet gégecsőre lehet szükség.

Ha már megvan a vízforgatás akkor nézzük a vegyszerezést:

A medence vize akkor tud kristálytiszta lenni, ha a medence vizének kémhatása semleges és megfelelő fertőtlenítéssel ellátott.
Természetesen léteznek a legegyszerűbbtől eltérő automatizált, sós, vagy klórmentes vegyszerezési megoldások is, ezekkel kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

A víz minőségének ellenőrzéséhez a legegyszerűbb mód a papírcsíkos vízteszter, mely valójában egy lakmuszpapír, ami a víz minőségétől függően egy kis mintán elszineződéssel jeleníti meg a víz Ph és Klór szintjét.
Alapvető szabály, hogy mindig a Ph beállításával kezdjük a medence vegyszerezést. A medence ideális kémhatása 7,2 és 7,6 fok között van.
A színkód megmutatja, hogy a tesztelt medence víz kémhatása milyen. Amennyiben a szín alapján 8.0 a Víz Ph-ja úgy a Ph Mínusz vegyszerrel a víz kémhatását csökkentenie kell. (ellenkező esetben, ha a Ph 6,6 akkor növelni kell Ph Plusz vegyszer használatával)
A vegyszerek adagolása tekintetében mindig olvassa el a tájékoztatót! A vegyszereket mindig oldva kell a medence vizébe adagolni vagy a szkimmeren keresztül (működő vízforgatás mellett) vagy a medence vizébe közvetlenül belekeverve ügyelve arra, hogy fel nem oldódott vegyszer ne kerüljön a medencébe.

Ph módosító vegyszerek

A Ph mellett a fertőtlenítésre is ügyelni kell. Erre javasoljuk a lassú oldódása általában 200gr-os klór vagy multitablettákat, melyek akár 1 hétig is folyamatosan olvadnak és így konzerválhatják a medence vegyszerezettségi szintjét.

Klóros vízkezelőink itt találhatóak

Algamentesítőből javasoljuk, hogy a 10 m3-enként 0,5 dl folyadékot adagoljanak a medence vizéhez hetente.

Egyéb vegyszerek a medence víz fenntartáshoz nem szükségesek. A többi vegyszer csak akkor kell, ha a víz minőségével valamilyen problémát tapasztalunk.
A medence használatának első két szezonjában javasoljuk, hogy a víz értékeinek ellenőrzése gyakrabban, hetente 2 alkalommal, történjen, így megismerkedhet az Ön medencéjének az egyedi vízkezelési tulajdonságaival.

Medence takarítás

A Szkimmer vagy az oldalsó elszívó segít Önnek megszabadulni a lebegő és az úszó szennyeződésektől. Természetesen minél tovább forog a vízforgató annál hatékonyabban tudja megszűrni ezeket a szennyeződéseket a vízforgató.

A medence fenekén lévő szennyeződésektől a porszívózás segítségével tud megszabadulni.

A legegyszerűbb lehetőség a Venturi elven működő porszívó, mely eseténben nincs szükség a vízforgató erejére. Ennek során hideg vizes slagot kell csatlakoztatni a medenceporszívóhoz és a beáramló víz által létrehozott vákum szívóhatása fogja egy külön zsákba gyűjteni a szennyeződésket. Előnye az olcsóság, hátránya, hogy lassan lehet vele dolgozni, folyamatosan hűl, és telítődik a medence vize.
Termék link

A következő takarítási kategóriát a medence vízforgatójának szívóerejét használó takarító eszközök alkotják. Ehhez a kategóriához szükséges egy csatlakozás a medence szívó rendszeréhez, gégecső amin keresztül a szívást a padlóhoz vezetjük, medence porszívó kefe és teleszkópos rúd, mely segítségével a szívást a partról a megfelelő helyre irányítjuk. Fontos itt, hogy a takarításnál a gégecsövet légtelenítsük ellenkező esetben a szívás nem lesz megfelelő hatékonyságú.

Saját rendszerű medence porszívók

Ezek a rendszerek lehetnek kézi vagy automata porszívók, melyek saját motorral rendelkeznek, így önnek a szívó rendszerre való csatlakozással nem kell bajlódnia, mert a szívó rendszer magában a gépben van. A szennyeződést is saját zsákba gyűjtik. A legegyszerűbb formája az akkumulátoros medence porszívó, mely úgy működik, mint egy nyeles porszívó és belső akkumulátora usb-s töltővel tölthető, kb. 50 perces takarítást tesz lehetővé.
Termék link

Medence takarás

Szolár takarók
A szolár takaró víz melegen tartásáért felelős. Segít, hogy a nap által felmelegedett medence víz az éjszaka folyamán ne hűljön le. Ezt úgy éri el, hogy a víz felszínével érintkező buborékok eltartják a fóliát a medence vizétől és így vékony légréteget alkotnak, mely szigetelésként működik. A szolárfóliából érdemes minél vastagabbat választani, mert a vastagabb fóliák élettartama jelentősen magasabb lehet.

PVC takarófólia

A PVC takarófóliák a szennyeződések jelentős részét távol tartja a medence vizétől, így Önnek kevesebbet kell foglalkoznia a takarítással. A felfújható peremmel rendelkező medencéknél a medence takaró kötelező!

Létra

Amennyiben a medence a föld felszíne felett van és meghaladja a 100 centiméteres mélységet úgy érdemes létrát venni a medencébe való bejutáshoz. A földfeletti medencékhez csak biztonsági létra kapható, melynek a kert felöli oldalán lévő lépcsőfokok levehetőek, hogy a gyerekek ne tudjanak a vízbe kerülni a szülök felügyeletén kívül

Összefoglalva, amit új medence vásárlásnál érdemes megnéznünk/megvennünk

1) Kell-e nagyobb kapacitású szűrő
2) Ha Homok vagy Üveg szűrőközeget használunk akkor Van-e a csomagban Szűrőüveg (ha igen elegendő-e a mennyisége)
3)  Papírcsíkos vízteszter
4) Ph mínusz (általában ezt kell használni)
5) Ph plusz (jellemzően nyári nagy esők után kell használni, miután a savas kémhatású esők megváltoztatják a medence Ph értékét)
6) Algamentesítő
7) Klóros fertőtlenítő szer
8) Medence takarító eszközök az Ön választása szerint
9) Szolártakaró
10) Medence takarófólia
11) Homokszűrős vízforgató esetén többlett gégecső a szennyezett víz elvezetéséhez.

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

 

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Rendeléssel kapcsolatos kérdések info:                   

+36 70 669 7595

Árajánlat kivitelezéshez:
+36 70 669 7597

Műszaki kérdések:
+36 70 709 5800

 

A medence szezonban április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartás email-en történik!

 

Medence kivitelezés: 
https://alommedence.hu/
 
Medence fedések: 
https://fedesmedencere.hu/

Karácsonyi műfenyők, dekorációk:
www.mufenyodiszkont.hu