Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Dolphin E20 medence robot

Dolphin E20 medencetisztító robot

Ez egy más Zongora


Amióta medencét használok a legjobb döntésem volt, hogy medencetisztító robotot vásároltam.

Visszaemlékezvén azokra az időkre mikor 2007-től két even keresztül heti 2-3 alkalommal ott áltam a medence szélén és imátkoztam, könyörögtem, átkozódtam, hogy ne felkeverjem a medence alján lévő szennyeződéseket, hanem használva a vízforgató erejét ki tudjam takarítani a  medencéből a megült koszt, leveleket, bogarakat…jaaajjjjj!
Nem egyszer 20-30 percet álltam a forrósában a WPC burkolaton (persze egy idő után rájöttem, hogy érdemes fellocsolni és akkor nem ég le a talpamról a bőr) és csak arra gondoltam, hogy ki a fenének kell ez? Természetesen ahogyan az lenni szokott a család érzékenyebb tagjai addig nem mennek a medencébe, amíg porszemek lebegnek az alján. Ezért nem maradt más mint a takaírás 😬

....Hát nem voltam felhőtlenül boldog, így magamhoz képest viszonylag hamar döntésre jutottam. Robot Jön a házhoz!!!

Rövid kitérő után a Pool Runner robotot vásároltam meg, ami tökéletesen kiszolgált minket eddig, de arra a felismerésre jutottam, hogy nem tudom hitelesen képviselni az átalunk forgalmazott termékeket, ha nem próbálom ki őket, így szépen lassan szeretnék végigmenni a repertoáron és minden robotról egy kis összefoglalót nyújtani.

Az első állomás, ami valójában a harmadik, mert már két roboton túl vagyok, a Maytronics gyár Dolphin robotjának egyik alapmodelje az E20. A Maytronics Izraeli gyár, mely több mint 30 éve foglalkozik professzionális medence takarítással egészen a kis medencéktől a hatalmas úszodákig, és a tapasztalat azt mondja, hogy a belefektetett évek meghozták az eredményét, hiszen egy korszerű, nagyon megbízható robotcsaládot sikerült készíteniük.

Első ránézésre igen különleges robotot kapunk, már a színválasztás sem követi a hagyományos fehér, kék, szürke árnyalatokat, hanem a modern narancs-fekete irányt vette célba.

Dolpnin E20 medencetisztító robotAz E20 a “Tank” család tagja, mely nevet különleges egyáltalán nem megszokott alakjáról kapta. Kb. így néztek ki az első tankok a XX. Század elején, nagy meghajtó kerek, melyek az egyenletes haladásért és a fordulásért felelősek. A nagy első kerekek között pedig a tiszítás hatékonyságáért elhelyezett szilikon lamellas kefe, mely állandó forgásával felelős a makacs szennyeződések lazításáért. 

A kefe mögött egy szívónyílás található mely a testben lévő kosárba gyűjti a szennyeződéseket.

Számos újdonságot tartalmaz még a robot. Ilyen például a nagy vízvesztő nyílás, mely abban segít, hogy a robot kiemelésekor megszokott nagyjából 18-25 kg-os súlyt lecsökkentette a gyártó, úgy hogy robot belsejében lévő 5-10 liter víz szinte azonnal kieresztésre kerül a robot kiemelésekor. Megszkott a robot használók körében, hogy ilyenkor mindig visszacsurog egy kevés a felszívott szennyeződésből a medence vizébe a robot belsejéből. Ezt az arányt a Dolphinnak sikerült szinte a minimumra csökkenteni. 

Az átlagos robotok takarításakor is jelentkezik a piszokfelverődés (vízfelkavarás). Ez egyrészről a robot vízalatti mozgásával magyarázható másfelől a robot szívóerőt fejt ki a medence alja felé, úgy ennek a felszívótt víznek valamerre távoznia kell. Ennek egy jelentős része a medence alját-oldalát is érinti, így a még ki nem takarított részekről a szennyeződés felverődik. Ennek eredményeképpen a medencefenék és a falak mellett dolgozó robot ezeket a szennyeződéseket már nem tudja szűrni.

Az E20 úgy oldotta meg a kérdést, hogy a megszokott vízáramlat kizárólag a 2 esetben észlelhető. (Amikor tolatva a fal mellett van, és amikor a vízvonalat tisztítja akkor a tapadás érdekében a medence közepe felé lövelli be a levegővel kevert vízáramot.

A robot egyébkén felmászik a medence oldalára és a vízvonalnál elidőzik 5-10 másodpercet, mely időtartamban folyamatosan keféli a vízvonalat így is tisztítva azt.

A porszívó használta pofon egyszerű. Egy hollandis csatlakozóval a robotot csatlakoztatni kell a vezérlőegységhez (a polarítás biztosított), majd a vezérlőegységet a 230V-os áramforráshoz. Utána a robotot be kell helyezni a medencébe, majd megvárni még lesüllyed a medence aljára, és megnyomi a vezérlőegységen lévő egyetlen nagy gombot. Ennek a megnyomásásval kezdődik a takarítás, mely előszőr a medence felmérését jelenti, és egy pár perc után, már a robot elkezdi a véletlenszerű takarítást.

Dolphin E20 szűrőkosárAmint a robot befejezte a munkát, azt ki kell venni a vízből a nagyméretű fogókar segítségével és a robot tetejét felnyitva a szűrőkosarakat meg kell tisztítani folyóvízzel. Sóvízes medence estén a robotot is érdemes víz alá tenni, hogy a száradó roboton só ne okozhasson lerakodásokat.

A korábban általam használt robotokkal való összehasonlításban azt tapasztalom, hogy míg a Pool Runner robotnál minden nap el kellett indítanom a takarítást, addig az E20-nál jelentősen jobb eredményt kapok a ciklus végén. Szinte teljesen kitisztítja a medencét, nincsenek lebegő, felvert szennyeződések.

Összegezvén az E20 hűséges társa lehet a mindennapjaikban elfoglalat családoknak, hiszen átveszi a takarítás feladatát, így önnek csak a medencét kell élveznie.

Végül egy kis video a működésről:

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

 

 

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu