Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.

Szolárfólia... mire is jó az?

Szolárfólia... mire is jó az?

>>>SZOLÁRFÓLIÁK<<<

Szolárfólia, már sokat hallottunk róla, de biztos, hogy tudjuk mire is jó? Hidd el sokkal többet jelent, mint a napközbeni vízmelegítés, de nézzük sorjában.

A szolárfóliát több méretben állítják elő. A fólia vastagsága jellemzi a termék minőségét is. Miután az uszodatechnikában fertőtlenítéshez használt klór és nap együttesen gyilkos hatással van a szolár takaróra ezért nem mindegy, hogy milyen vastagságú terméket választunk. 

A gyors medencékhez általában 120-160 micron vastagságú takarót kínálnak, míg a minőségi medence fóliák 300-400 micron vastagságúak. A legújabb fejlesztések szerint a fóliát bevonják vékony alu réteggel, így megnövelik, mind a hővédő/hőfejlesztő hatást, mind a termék élettartamát. 

Általánosságban kimondhatjuk, hogy a 120-160 micorn vastagságú termékek 1-2 év hasznos élettartammal rendelkeznek, míg a 300-400 micron vastagságú termékek 4-6 évig bizonyulnak hasznos társnak a medecne kezelésben. 

Bár Magyarországra ritkán jutnak el, de a fóliák számos színválasztékban léteznek a világban. (kék, fehér, fekete vagy akár rózsaszín takarófólia is létezik)

De valójában mire is jó ez a fólia? Miért éri meg megvenni?

Hát itt a válasz pontokba szedve:

1) Emelik a medence vízhőmérsékletét

A szolár takaró a buborékos felével a víz felé fordítva vékony levegőréteget tartalmaz a víz és a kék fólia között. A szolár takaró az "üvegház" hatás elvén felmelegít a megrekedt levegőt, ami a vízzel érintkezve, mintegy hőmegtartó átadja a hőmérsékletet a víznek, így valójában a víz legfelső 10-15 cm rétege kezd el felmelegedni. 

2) Több mint 90%-kal csökkenti a víz párolgását

A fólia takarja a medencét. Így hiába melegedik a víz és párologna a vízpára lecsapódik a szolár fólia belső részén így a párolgó víz újra a medencébe kerül. Ennek következtében a vízszint csökkenése jelentősen mérséklődik, még meleg időben is.

3) Gátolja a medence vizének éjszakai lehűlését. 

Éjszaka a szolár takaró mintegy ágytakaró megvédi a medence vizét. Köztudott, hogy a medence a párolgással veszíti el a hőmérsékletének jelentős részét. Ez a folyamat fokozott az éjszakai hűvös idő folyamán. De a takarás megvédi a medencéjét a lehűléstől 

4) A fizikai szennyeződéseket távol tartja a medencétől

A takarás fizikai védelme miatt a biológiai szennyeződések (por, piszok, levelek, termények) nem jutnak közvetlenül a medencébe, így nem szennyezik a vizet, tehát a vízfertőtlenítésre használt vegyszerek mennyisége csökkenthető. De figyelem a takaró nem véd tökéletesen. A víz mozgásával a szennyeződések egy része bekerülhet a medence vizébe.

5) Spórolj a vegyszereken

A klór, mely a legelterjedtebb fertőtlenítő szer idővel távozik a medence vizéből, ezért kell újra és újra tesztelni és vegyszerezni a vizet. A klór koncentrációja a párolgással csökken. Miután a párolgást megelőzzük, (lásd 2 pont) ezért a klór koncentráció sem csökken olyan gyorsan a medence vizében. Ezzel vegyszert spórolhat, sőt védi környezetét és pénztárcáját, hiszen kevesebb uszodavíz kezelő szert kell vásárolnia.

6) Időt spórol

Miután a fizikai szennyeződésekből kevesebb jut a vízbe, ezért kevesebbet kell Önnek takarítania a medencét, illetve ha van medencetisztító robotja, annak is kevesebbet kell futnia a kristálytiszta víz érdekében. 

7) Energiát spórol 

Amennyiben Ön vízmelegítéssel rendelkezik, legyen az szolár vízmelegítés, elektromos, vagy légszívattyús sokkal kevesebbet kell azokat használni, így végsősoron, Ön kevesebb energiafelhasználással számolhat, ugyanolyan melegvíz megtartása mellett. 

Egy szó mint száz, a szolár takaró habár nem tűnik a legolcsóbb medence takarási módszernek, de az általa okozott előnyök busásan meghozzák az egyszeri kiadáskor "befektetett" összeget. 

A szolártakaró kezelésére erősen ajánlott mobil vagy fix szolártakaró csörlő beszerzése. Tapasztalatból mondom, hogy már az első szezonban is a lustaság nyert, mikor álandóan le-fel kellett helyeznem a szolártakarót. A takaró gyakran az éjszakákat a hintaállványon töltötte, így nem töltötte be az egyik legfontosabb funkcióit. Mióta beszereztem a csörlőt nagyon kényelmesen tudom a takarófóliát mozgatni és így már minden este a helyén van a takarás.

Kérdésed, észrevételed van, keress bizalommal

Vízre fel

üdvözlettel

Dózsa Pál

>>> SZOLÁRFÓLIÁK<<<

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

 

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM
 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Házhoz szállítás:

Személyes átvétel:

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00 

2133 Sződliget hrsz. 76/020 Gödi Iparos Centrum területén lévő iroda (2-es számú főút OIL! benzinkút mögött - balra az Europart épülete).

Waze: medencediszkont.hu

medencediszkont.hu

 

Elérhetőségünk:

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

info@medencediszkont.hu / medencediszkont@gmail.com

Személyes átvétel - Megrendelt és visszaigaolt termékek esetén

Kedden és Csütörtökön:
12:00 - 15:00

Termékekkel és rendeléssel kapcsolatos kérdések:                   
+36 70 669 7595

Április-augusztus között az elsődleges kapcsolattartási forma az email!

info@medencediszkont.hu