Üdvözöljük a Medencék világában, ahol diszkont áron találja
a medencéket és hozzávaló tartozékokat.
Kérjük Jelentkezzen be, vagy Regisztráljon!

Téliesítés FastForward ...avagy hogyan téliesítsem a medencémet, de ne húzd az időt :-)

Téliesítés FastForward  ...avagy hogyan téliesítsem a medencémet, de ne húzd az időt :-)

Legelső teendő a medence kitiszítása. Kézi porszívó szettel vagy medencetisztító robottal kitakarítjuk a medence fenekét, oldalát és a tiszta vizet hagyunk a medencében. A medence vizét teszteljük le és ellenőrizzük, hogy a víz kémhatása (Ph) megfelelő legyen valamint a klórszint nagyon alacsony, szinte 0 tartományban legyen. Amennyiben magas a klórszint úgy javasolunk Klór Semlegesítő granulátumot, melyet megtalál webáruházunkban.

Tavasszal a medence felnyitásakor sok időt spórolhatunk, ha a medence vizét még a téliesítéskor kitisztítjuk. Egyrészt kevesebb mikroorganizmust hagyunk a vízben másrészt a fenékről és az oldalról eltávolított szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak lesznek. Érdemes tehát tisztán téli álomra küldeni medencénket.

1) Végy téliesítő folyadékot 1 liter elegendő 20 m3 víz téliesítéséhez. 00-70230.jpg
(Segítség http://www.medencediszkont.hu/termeklap/uszoda-vegyszerek/teliesito-folyadek-1l)

2) Öntsd a téliesítő folyadékot a szkimmerbe és járasd a vízforgatót legalább 1 órán keresztül

3) Állítsd a vízforgatót "Rinse", ürítés módra (Figyelj, hogy a padlóösszefolyó csapja nyitva legyen) Ha nincs padlóösszefolyód akkor egy külön szívattyú segítségével csökkentsd a víz szintjét a szkimmerszint alsó része alá. A téli vízszintnek körülbelül a szkimmer szint alatt kell lennie 5 cm-re

4) A befúvók külső borítását távolítsd el, A befúvók jó része csavaros megoldással rögzített. Ennek az egyszerű lecsavarásával hozzá lehet férni egy olyan menethez, mely a fagydugó menetéhez illik. (Gyakran dupla menetes a befúvó, tehát az első menet eltávolítása után egy második szűkítőt is le kell csavarni a megfelelő menet eléréshez. A befolyás irányát befolyásoló golyót rendesen csomagold el, hogy tavasszal megtaláld!)

(Segítség:  Katalogbilder_2013_00-60910.jpg.thumb.jpghttp://www.medencediszkont.hu/termeklap/medence-teli-folia-vizeszsak-teli-fedes-fagytest-zarodugok-d/fagydugo)

5) Most már szétszerelheted a gépészetet. Ehhez egy csavarhúzóra lesz szükséged, amivel meglazítod a gégecsöveket szorító bilincset és távolítsd el a gégecsövet a gépészetről. (A csőben maradt víz eltávolításához használj egy nagyobb vödröt, amit előre odakészítesz.) Ha nem gégecsöves a bekötésed, akkor zárd el a golyós csapokat, melyek a víz útját elzárják a gépészettől. Majd a hollandik kézi lecsavarásával távolítsátok el a gépészetet a medencecsövektől és a szivattyút emeljétek ki az aknából. A homokszűrő tartály maradhat, csak az alján lévő leeresztőcsapot érdemes kinyitni (és vödröt alátenni), hogy a tartályból eltávozzon minden víz és csak a homok/üveg maradjon, mely tavaszra szépen kiszárad. Ha a gépészetet szétszerelted akkor a padlóösszefolyó kivételével az összeg golyóscsapot nyitsd meg, hogy távozzon a csövekben felgyülemlett víz, és így megelőzzük a fagyáskárokat. Az aknában lévő egyéb extrák (Uv fertőtlenítő, sóbontó, hőszivattyú bypass stb) csöveiből is el kell távolítani a vizet, hogy ott se maradjon víz a csőben.

5b) A hőszivattyú bevezető és visszamenő hollandiját meg kell lazítani majd megoldani, és enyhén megdönteni a hőszivattyút, hogy a benne lévő víz eltávozzon. Amennyiben a hőszivattyú hőcserélője elfagy úgy kvázi gazdasági totálkáros lehet a hőszivattyú berendezés.

6) Távolítsd el a szkimmerből a kosarat és tegyélegy gumis fagydugót vagy gizmót a szkimmer alsó lefolyócsövébe. A Gumis fagydugó/gizmo segítségével könnyedén megakadályozhatod, hogy a szkimmerbe hulló eső vagy hó eljusson a gépházba.

7) Távolítsd el a létrát a medencéből akár süllyesztett akár szabadon álló. Töröld le a víztől és tedd el száraz helyre.

8) A fagytesteket gyorskötővel, vagy madzaggal kösd össze úgy, hogy a fagytestek keresztet alkossanak a medencédben. A fagytest egy műanyag zárt doboz, melynek az alján beton vagy homok van, tetején pedig levegővel telt üreg. Az nehéz rész lefelé húzza a fagytestet és nem engedi megfordulni. Télen a víz megfagyásakor a kitáguló víz nem a medence falát és a fóliát nyomja szét, hanem a bemerült fagytestek levegővel telt részét nyomja össze. (érdemes a fagytestek láncának két-két végére zsineget kötni, amely segít, hogy a fagytestek a tél folyamán megtartsák a helyzetüket.

(Segítség: http://www.medencediszkont.hu/termeklap/medence-teli-folia-fagytest.jpgvizeszsak-teli-fedes-fagytest-zarodugok-d/fagytest-medencehez-fagytest-muanyag-fagy-teliesites-medence)

8) Ha már úsznak a fagytestek takard le a medencét a téli takarófóliával. A téli takarófólia mindig 50-70 cm-re nagyobb méretű mint a medence nominális mérete. Erre azért van szükség, hogy az alacsonyabb vízszint mellett is kiérjen a partra az úszó takarófólia.

(Segítség: http://www.medencediszkont.hu/tcslista/medence-teli-folia-vizeszsak-teli-fedes-fagytest-zarodugok-d)

9) Ha teljesen süllyesztett medencéd van akkor szükséged lesz még valamire, ami leszorítja a fóliát a partra. Ez pedig a vizes zsák. Ez egy kb. 2 méteres műanyag zsák, melyet vízzel kell megtölteni, így formája szabadon változtatható, így a legváltozatosabb formájú medencék vonalát is követni tudja, és kellőképpen nehéz ahhoz, hogy a szelek ne tudjanak befújni a téli takarófólia alá. Ha nem teljesen vagy egyáltalán nem süllyesztett a medence, akkor egyszerűen használd a téli takarófóliához adott műanyag zsinórt és a megszorító racsnit ahhoz, hogy a fólia széle tökéletesen illeszkedjen a medence testéhez.

Amint ezzel a lépéssel is megvagy úgy elkészültél a téliesítéssel. Gratulálok.

Előfordulhat, hogy egyéb kiegészítők is vannak a medencédbe (pl világítás, masszázs, ellenáramoltató), ha így van szívesen segítek ezeknek a téliesítésében telefonon.

Ne feledjétek, ha bármilyen kérdés felmerül, természetesen állok szíves rendelkezésetekre.

Üdvözlettel:

Dózsa Pál

www.medencediszkont.hu

+36 20 940 5956

Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres.Kosár kiürítése

Webáruházunkban feltűntetett árak a bruttó végfelhasználói árak, amelyek az ÁFA-t tartalmazzák.

RENDELÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

 

 
További információ medence fedésekről - www.fedesmedencere.hu

Adria/Splasher medence belsó fólia hihetetlen áron!

Karácsonyi műfenyők, dekorációk és ragyogó világítások a www.mufenyodiszkont.hu oldalon!